Aktiviteter

Brugshunde træning

Træningen i Spanielklubben Region Nordjylland:
Træning i region Nordjylland forgår altid på hundes præmisser. Vi arbejder på lystbetonet træning og arbejder ud fra specifik stort kendskab om spaniels og deres styrker.
En spaniel er en jagthund og uanset hvad formålet med købet af en spaniel, har den behov for at blive stimuleret. En spaniel kan sagtens stimuleres og blive en lykkelig hund selv om den ikke bruges til jagt.
En spaniels er en meget kontakt søgende hund og elsker at arbejde sammen med os. Men det er også en hund der er selvstændig og det er det der gør den til så sublim en jagthund. Når vi arbejder med denne type hund mener vi det er vigtigt at arbejde med de egenskaber de er født med, udvikle og komplimentere dem. Det kan gøres på rigtig mange måder, men det vigtigste mener vi er at have kendskab til racerne så vi når målet sammen med jer på mest problemfri måde.
Vi har ud over en mere traditionel træning også løbende hold for ringtræning og sweiss spor
For at deltage på et trænings hold skal din hund være passet med vaccination. Vaccinationskort skal medbringes på første trænings dag. Medbring ligeledes prutteposer og masser af gode godbidder.

Fast forår- og efterårs kører hold af følgende typer:
Hvalpemotivation
Hvalpemotivation er opstart for den helt unge hvalp, hvor hunden og fører lære nogle grundlæggende øvelser såsom kontakt, indkald og sit til at bygge videre på. Alt træning forgår på hundes præmisser og vi bruger kun positiv indlærings metoder. I hvalpemotivation bruger vi også tid på miljø træning.
(OBS! Hvalpehold kan startes løbende over hele året hvis der er mere end 4 hvalpe skrevet op på venteliste. Kontakt Tina Klausen og høre nærmere)

Unghunde - lydighed/familiehundetræning:
Her arbejdes der videre med de grundlæggende ting der blev lært til hvalpemotivation. Dressurtræning viderebygges. Der arbejdes ligeledes med mere grundlægge ting som lidt let apportering. Træningen er baseret på at udvikle hunden til at være en velafbalanceret og stimuleret familiehund der ligeledes kan være klar til et at forsætte på et brugshunde hold hvis det er ønsket.

Brugshunde træning:
Her arbejder vi med spaniels hvor brugsegenskaberne bliver mere stimuleret. Den grundlæggende dressur er ved at være på plads, men vi arbejder stadig med at bygge på. Der vil indgå mere apporterings træning og jagt relaterede øvelser. Her kan vi ligeledes arbejde hen mod prøver hvis det har interesse. Det er også her hvor der er plads til den hund der måske hverken skal på jagt eller prøve, men hvor fører bare nyder at arbejde med de egenskaber hunden er født med.

Spørgsmål til trænings hold eller generelt træning er i mere end velkommen til at ringe til Mette Frankmar på 53299395 eller Emma Freidal Laursen på 2916 3185.