TRÆNER PROFILER

IBEN FJORBACK

Mit navn er Iben. Jeg er vokset op med cockerspaniels og har altid
vidst, at jeg en gang skulle have min egen. Det fik jeg i 2014 og ham
har jeg haft mange gode timer med indtil videre både på prøver, skuer og
udstillinger. Jeg har selv gået til træning i Spanielklubben med min
egen hund, hvor vi primært har trænet på brugshold og i den forbindelse
har jeg opnået at gøre ham til brugshund.

Jeg har taget Spanielklubbens træneruddannelse og har efterfølgende
trænet hvalpehold. I træningen kan jeg lide at se det samspil, der
opstår mellem hund og fører, når de arbejder sammen og hunden fanger
opgaven. Jeg glæder mig til at hjælpe dig og din hvalp i gang med et
godt samarbejde.

METTE FRANKMAR SØRENSEN

Mit navn er Mette. Jeg har haft cocker spaniel hele mit liv og i 2004 fik jeg min første egen cocker.
Min passion for hundetræning startede da jeg som lille pige synes vores daværende cocker skulle lære at trække mig på kælken. Så i bedste stil med en pind og pølse der mislykkes måtte jeg finde andre metoder. Da jeg så fik min egen hund der viste stort talent for dressur og jagt var der ingen vej tilbage. Siden den tid har jeg brugt dem på udstilling, prøver og jagt. Jeg har været træner i klubben 2013 og har med egne hunde været til alle de prøver der er i vores klub regi. Jeg har selv gået til træning i flere jagtforeninger, retriever klubben og spaniel klubben der ud over prøver jeg hele tiden at forny mig med teknikker og viden via kurser. Jeg træner primær dressur- og jagthold og holder på at vi skal arbejde med hundene på hundens præmisser. Når vi lære vores hunde at arbejde sammen med os får vi hunde på en helt utrolig herlig måde plus vien ven og makker for livet.

TINA KLAUSEN

Mit navn er Tina Klausen jeg bor i Hadsund sammen med Jens Olesen Tilsammen er vi de glade ejere af 5 hunde 3 Danske Spidser og 2 Clumber Spaniel.
Jeg har trænet hund i ca. 15 år begyndte med DCH Lydighed derefter Agility, Rally, ringtræning og efter jeg har fået Clumber Spaniel brugshundetræning. Jeg har tager grundtræneruddannelsen og agility instruktøruddannelsen inden for DCH. Jeg går konkurrencer i rally og udstiller. Som noget nyt skal jeg i efteråret tage et par brugsprøver. Jeg bruger kun positive træningsmetoder og træner på det niveau hunden er udviklingsmæssigt. Det skal være sjovt at træne både for ejer og hund. Jeg glæder mig rigtig meget til at være lydighedstræner.

ANNETTE

Jeg er vokset op med hunde og har altid haft hund. I mit barndomshjem havde vi gravhunde og senere en Shetland sheepdog. Min første hund var en Schæferhund, en skøn hund, men siden 1991 er det Cocker spaniel mit hjerte har banket for. Jeg har været træner for lydighedshold og hvalpemotivation siden 1993. Jeg har også i flere år haft kennel og opdrættet adskillige hvalpekuld.
Som træner går jeg ind for bløde træningsmetoder, det skal være på hundens præmisser og hunden må gerne selv tage initiativ til træning. Det kræver man har god kontakt til sin hund og forstår at aflæse den.
Jeg interesser mig for mange ting i hundeverdenen, sundhed, schweiss-træning, klip/trim og udstilling.

MARTIN SKYBERG-HANSEN

Mit navn er Martin Skyberg-Hansen og 47 år. Er vokset op med hunde. Vi - min kone og jeg – fik vores labrador i 2008, hvor interessen for spor startede. Jeg vidste med det samme, at det var den vej Kianta og jeg skulle. Det har været en fantastisk rejse med udfordringer og fantastiske oplevelser.

Jeg har gennemgået sporinstruktør kurserne samt stifinder- og prøvelederkurset i Dansk Retriever Klub. Var instruktør i DRK klubben i 4 år, inden jeg valgte at oprette egen klub på FB ”Schweisstræning Nordjylland”. Derudover er jeg en aktiv schweiss- og kaninslæbsdommer, som nyder at se hvert eneste hundearbejde, og det samarbejde mellem hund og fører, når de er en enhed.

Erfaringer/oplevelser med egen hund: Kianta og jeg nåede at opnå 4 titler sammen. I 2010 blev vi Svensk Vildtspor Champion (SEVCH), 2013 blev vi Norsk Vildtspor Champion (NOVCH) og 2014 fik vi den sidste 1.pr i Danmark og kunne kalde os Dansk Sporchampion (DKSCH(V)) og dermed også Nordisk Vildtspor Champion (NORDSCH(V)). Ligeledes var vi den første med labrador i Tyskland i 2012, hvor vi fik 1. pr. på 20 timers, samt i 2013 en 2. pr. på 40 timers. 2. pr. er meget velset som en flot præstation.

At gå spor er en individuel måde at træne hund på. Selvom vi er en flok der mødes, så bliver træningen tilrettet den enkelte person. Derudover er det et plus at kunne snakke med andre og dele erfaringer/spørgsmål, samt det er hyggeligt at mødes flere.
Du lærer om grundprincipperne i at starte op som nybegynder til at øge sværhedsgraden til at kunne gå et 400m/20timers spor. Lige fra hvordan man lægger spor m.m. til at kunne udføre elementer som knæk, sårleje og boks, så der er ingen forudsætninger for at kunne deltage. Bare du og hunden kommer og er frisk på at lære og prøve det af, så vil jeg sørge for du får en masse viden med hjem, som du og hunden kan arbejde videre på. Jeg er helt nede på jorden og nyder at hjælpe andre. Det er tilladt at spørge om alt – der er ingen spørgsmål som er dumme, kun dumme svar -. Jeg tilrettelægger den praktiske træning til den enkelte ud fra fører/hunds erfaring fra gang til gang. Alle er som sagt velkomne.

Jeg glæder mig til nogle fantastiske dage i skoven sammen med jer.
Regionens konto i Spar Nord. Reg.nr. 9006 - konto 4574255398